REKRUTACJA  

dwujezyczna

   

SZKOŁA BEZ DWONKÓW  

   

FACEBOOK  

fb

   

NARODOWE CZYTANIE  

nprcz logotyp podstawowy rgb

   

GTranslate  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Statystyki  

4717387
Dziś
Wczoraj
W tym tygodniu
W ostatnim tygodniu
W tym miesiącu
W ostatnim miesiącu
Wszystkie dni
148
2885
3033
22276
35800
92737
4717387

Forecast Today
3120

Online (15 minutes ago):30
30 guests

Twoje IP:3.23.94.64
   

Urząd Miejski  

   

Szukaj w serwisie...  

   

8 listopada 2021 r. świętowaliśmy w naszej szkole Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania, który ma na celu promowanie i zachęcanie do zdrowego jedzenia, nabywania dobrych nawyków żywieniowych oraz spożywania regularnych posiłków.

W tym dniu pani dietetyk przeprowadziła w klasach warsztaty, podczas których poinformowała uczniów jak ważne jest jedzenie pierwszego i drugiego śniadania w domu i w szkole oraz co powinno takie śniadanie zawierać.

Ponadto uczniowie klas: II a, III a i VI b pod czujnym okiem pań nauczycielek: Agaty Durej, Beaty Goli, Marty Kandzior, Eli Kapały, Małgorzaty Pazdro jak również pani dietetyk Eweliny Jamróz przygotowywali smaczne, wartościowe i kolorowe kanapki w ramach uczczenia Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Przygotowane kanapki były bardzo urozmaicone, zawierały dużo różnorodnych warzyw takich jak: kalarepa, ogórek, papryka, pomidor, rzodkiewka. Uczniowie bardzo chętnie brali udział w warsztatach i byli do nich przygotowani.

Takie przepyszne kolorowe kanapki zjedli ze smakiem!

Dziękujemy wszystkim uczniom i rodzicom za wspólne zaangażowanie się.

https://photos.app.goo.gl/6vcpeG1qJNVVivjb7

 

   
© by Sp13.